Logeren bij locals met Wimdu

Mooie slaapkamer, boeken via Wimdu - foto © Wimdu GmbH

Platgelopen attracties en karakterloze hotels en vakantieparken zijn uit de gratie. Mensen willen niet meer de toerist uithangen. Ze willen een bestemming echt beleven. In de huid kruipen van een local. Dat lukt natuurlijk prima als je familie of vrienden in een stad of streek hebt wonen. Maar wat als je ergens naar toe wilt waar je niemand kent? Dan boek je via wimdu.nl een verblijf met een persoonlijk tintje.

Duits social traveling initiatief

Het Duitse Wimdu GmbH werd dit voorjaar opgericht door Arne Bleckwenn en Hinrich Dreiling en blijkt nu al een enorm succes. Wimdu is een online marktplaats voor particuliere aanbieders en potentiële gasten van accommodaties. Wimdu bemiddelt inmiddels al 30.000 accommodaties in 50 landen. Privé-appartementen, vakantiewoningen en ook kamers bij particulieren. Berlijn is een van de topbestemmingen van Wimdu. Ook Amsterdam is zeer geliefd.

Waarom Wimdu?

Sites voor verhuur van particuliere vakantieaccommodaties zijn er natuurlijk al langer dan vandaag. Maar boek jij er wel eens? Ik nooit. Wazige fotootjes en een telefoonnummer van de eigenaar die alleen Portugees spreekt trekken mij niet over de streep. Wimdu heeft dat begrepen:

  • Als je een kamer, appartement of vakantiewoning op Wimdu wilt verhuren zijn (kwaliteits)foto’s verplicht. Wimdu inspecteert alle accommodaties en adviseert de eigenaren over inrichting en presentatie
  • Van alle aanbieders en gasten staat een profiel op de site zodat beide partijen weten met wie ze in zee gaan
  • Boeking en betaling verlopen via Wimdu, dus geen gezeur met Fransen die per cheque betaald willen worden of Duitsers die niet weten wat een IBAN is
  • Het probleem van valse beoordelingen tackelt Wimdu ook. Alleen gasten die daar daadwerkelijk overnacht hebben kunnen over die accommodatie een beoordeling plaatsen op de site.

Logeren bij locals

Heb je al eens overnacht in een knusse bed and breakfast in een trendy woonwijk en vond je dat voor herhaling vatbaar? Naast complete appartementen en vakantiehuizen kun je via Wimdu ook bij particulieren een kamer met ontbijt boeken. Als je even rondstruint op de site zie je zoveel bijzondere logeeradresjes dat je keuzestress krijgt. Zal ik gaan voor die kamer met dakterras en uitzicht over Kreuzberg in Berlijn, of toch maar voor die romantische etage in het centrum van Lissabon, die Catalaanse B&B in Barcelona vlakbij de Ramblas of dat appartement in London East End?

Over coolduits | Spreuk van de week | Poll van de week | Werbemöglichkeiten | Contact

Powered by WordPress | Deadline Theme : An Awesem design by Orman