40 jaar Tatort

40 jaar Tatort
Er vielen al heel wat doden in Tatort. Afgelopen zondagavond werd deze beroemde Duitse politieserie voor de 781ste keer uitgezonden door de ARD. De eerste aflevering, Taxi nach Leipzig, kwam 40 jaar geleden op tv. De Duitsers krijgen er geen genoeg van: er kijken wekelijks nog 8,5 miljoen mensen naar Tatort. Niet alleen thuis voor de buis, ook in de kroeg. En ook in Nederland wordt Tatort goed bekeken.

Regionale Tatorts
Alle regionale omroepen die deel uitmaken van de ARD maken hun eigen Tatort met hun eigen hoofdcommissaris. In de aflevering van afgelopen zondag van de Hessische Rundfunk maakte de Duitse acteur Ulrich Tukur (Der Untergang en Das Leben der Anderen) zijn debuut als Kommissar. Er is ook een Oostenrijkse Tatort. Met een Nederlandse Tatort wil het niet vlotten. Een geldkwestie, naar het schijnt.

 

Afspiegeling van Duitsland
Tatort is een stuk geschiedenis. De jaren-70-intro heeft cultstatus. Vooral de afleveringen van Tatort met Kommissar Schimanski (Götz George) zijn nog altijd populair. Tatort speelt zich af in verschillende Duitse steden. Iedere aflevering snijdt een actueel onderwerp aan. Soms omstreden. De krimireeks Tatort is zowel in geografisch als maatschappelijk opzicht een mooie afspiegeling van Duitsland. Dat is een belangrijke verklaring voor de populariteit van de serie, schrijven trouw.nl en nos.nl.

Reageer op dit bericht

Alle velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale ervaring. Ga hiermee akkoord door op de 'Akkoord' button te klikken of door deze website te gebruiken. Cookie instellingen aanpassen.